16-11-2021 | Aktuellt

Rifet Zecirovic är nominerad till Årets branschbragd 2021

Varje år utser Säkerhetsföretagen årets branschbragd. En utmärkelse och hyllning till en medarbetare inom säkerhetsbranschen som gjort en särskilt utmärkande insats i sin yrkesroll. Rifet Zecirovic, gruppledare på Sydsec är nominerad efter sin hjälteinsats där han räddade livet på en kvinna i Malmö.

Bild på Rifet, gruppledare på Sydsec Bevakning

Rifet Zecirovic, gruppledare Sydsec.


Grattis till nomineringen Rifet! Hur känns det?
Det känns bra. Det är ärofyllt att bli nominerad.

Hur länge har du arbetat inom bevakningsbranschen?
Jag har arbetat inom bevakningsbranschen i lite mer än ett år.

Vad drivs du av i arbetet?
Jag drivs av att kunna hjälpa våra kunder med att känna sig trygga och säkra samtidigt som jag tycker att det är viktigt att vara en god förebild för de unga i samhället. Sen ska vi inte glömma att jag har världens bästa kollegor. Tillsammans pushar och hjälper vi varandra i arbetet.

I din yrkesroll är det inte ovanligt att du hamnar i situationer där det gäller att agera snabbt. Vad är dina tips för att hantera dessa situationer på bästa sätt?
Det är lätt hänt att hjärtat rusar och adrenalinet pumpar men det är viktigt att kunna behålla lugnet i dessa situationer för att få möjlighet att tänka igenom hur du ska agera. Det är viktigt att du är säker på att ditt beslut är det rätta och inte chansar.

Om Årets branschbragd

Årets branschbragd f.d. Årets väktare är en utmärkelse som utses av Säkerhetsföretagen i syfte att lyfta medarbetare som har en arbetsledande ställning i ett säkerhetsföretag som gjort en särskilt utmärkande insats i sin yrkesroll som väktare, ordningsvakt, parkeringsvakt, larmoperatör eller skyddsvakt. Det kan exempelvis handla om livräddande insatser, framgångsrik brandhantering eller annat agerande.

Vinnaren utses av en jury bestående Mats Adman, VD för Rapid Säkerhet AB och Daniel Särefjord, VD för Verisure Sverige AB. Vinnaren presenteras i december 2021.