19-11-2020 | Aktuellt

Sydsec deltar i Mustaschmilen 2020

Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom. Varje år drabbas 10 000 män i Sverige av sjukdomen och 2300 avlider årligen. Under november månad belyser Prostatacancerförbundet sjukdomen genom kampanjen Mustaschkampen – en kampanj som blandar humor med allvar med syftet att bidra till utveckling och bättre vård, forskning, och samtidigt sprida kunskap om cancersjukdomen.

I år har Sydsec uppmanat sina medarbetare att genomföra Mustaschmilen. Loppet är ett samarbete mellan Prostatacancerförbundet, Mustaschkampen och Spring för varandra. Syftet med loppet är att belysa vikten av ett aktivt liv för en bättre hälsa och ett längre liv, och samtidigt sprida kunskapen om Sveriges vanligaste cancersjukdom. Du väljer själv om du vill springa/jogga/gå/rulla dina 10 kilometer och om du vill genomföra loppet vid ett tillfälle eller om du väljer att dela upp sträckan på flera dagar. En av medarbetarna som redan har genomfört loppet är Dan Torstensson. Han inspirerade sin familj till att också vara med.

– Mustaschmilen är en blandning av nytta och nöje där vi alla kan bidra på vårt eget vis. I mitt fall fick jag med hela familjen på långturer i skogen och kunde snabbt utföra 10 kilometer, säger Dan Torstensson, arbetsledare Sydsec.

Genom att delta hoppas Sydsec till att inspirera företag och privatpersoner att göra detsamma. Överskottet (minst 50% av anmälningsavgiften) går oavkortat till Mustaschkampen och Prostatacancerförbundet.

– Att Sydsec deltar i Mustaschmilen känner jag betyder mycket. Både i form av pengarna vi samlar in och att det stora engagemanget som sådant skapar energi och hälsa. Här får vi följa varandras insatser och peppa varandra i gruppen samtidigt som vi tar varje löpsteg framåt i kampen mot cancer. Det skapar en genuin varm känsla hos mig. Jag vill framföra företagets stora tack till alla Sydsec hjältar och ett stort lycka till riktat till alla som deltar, säger Bjarne Sjöbeck, vd Sydsec.

Läs mer Mustaschkampen och Mustaschmilen här.