17-06-2021 | Aktuellt

Hemlarm – en ökad trygghetsfaktor

Under sommaren 2020 ökade inbrotten med sex procent enligt Brottsförebyggande rådet (BRÅ). Du gör därför klokt i att se över eller införskaffa ett hemlarm för att öka tryggheten och säkra dina värden.

Eva Persson installerade sitt hemlarm för fem år sedan och är än idag väldigt nöjd med larmet. Med hjälp av en säkerhetsexpert från Sydsec fick hon ett hemlarm anpassat utefter hennes bostad och önskemål.

– Det var väldigt smidigt. Han lyssnade in vad vi önskade och tog en titt runt och i bostaden för att kunna presentera en lösning som passar vårt hem, säger Eva.

Införskaffandet av hemlarm grundar sig ofta i att hålla oro och otrygghet borta och upprätthålla en känsla av trygghet i hemmet.  Även om ett hemlarm inte kan förhindra att ett inbrott sker så utsätter larmet gärningsmannen för tidspress. Vilket oftast resulterar i att gärningsmannen lämnar platsen snabbt efter att larmet utlöst.

– Som många andra skaffade vi hemlarmet för att öka vår trygghet. I och med att vi har larmet kopplat till en app i mobilen har vi bra koll på vilken aktivitet det är i vår bostad när vi inte är hemma, säger Eva.

För Eva har det betytt mycket att kunna vända sig till en säkerhetsrådgivare som hjälpt till med att ta fram ett hemlarm som passar dem men som också finns där efter att larmet installerats.

– Om det skulle uppstå frågor kring larmet är det viktigt att kunna ringa bevakningsbolaget och få snabb hjälp och service. Det har Sydsec försett oss med sedan dag ett.

Är det dags att köpa ett nytt hemlarm? Ta del av våra 5 tips inför valet av larmsystem.
Du är varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor om hemlarm eller vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig att säkra din bostad.

Georgios T

Georgios Tsipogiannis
Affärsutvecklare
georgios.t@sydsec.se
0765-20 75 88